Stark rapport från Swedish Match

Swedish Match redovisar ett rörelseresultat från sina produktområden på 1 293 miljoner kronor för det andra kvartalet 2018. Analytikerna hade räknat med ett resultat på 1 210 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

Under våren höjde Swedish Match priset på snus i Sverige i linje med landets inflation på cirka 2 %. Vd:n anser att även framtida prishöjningar kan vara aktuellt men påpekar samtidigt att det är en intensiv konkurrens.

Swedish Match vd, Lars Dahlgren, säger att efterfrågan är urstark på det tobaksfria nikotinsnuset ZYN i USA. Bolaget utökar med en ny fabrik som ska börja producera gradvis under det första halvåret 2019. Kapaciteten för den nya fabriken i USA är beräknad till 60 miljoner dosor årligen.

 USA-flagga - Swedish Match.jpg

Fondförvaltaren ger sin kommentar här:

"Swedish Match är fondens (Aktiespararna Direktavkastning) bästa aktie i år. Inräknat dagens uppgång om nästan 7 % så är aktien exklusive utdelning upp nästan 47 % i år, enormt!

Att aktien skulle gå så här starkt även idag trots tidigare kursutveckling indikerar vilken starkt trend den ligger i. Fondens innehav i Swedish Match uppgick till ca 8,2 % igår så dagens uppgång ger en performance om runt 0,6 % för fondens räkning."

Under fredagen avslutas den hektiska rapportveckan med rapporter från till exempel: Boliden, Skanska och Telia. 

 Kungakrona - svensk allmän.jpg