SEB - förvaltarkommentar

SEB var först ut med rapport för storbankerna. Rapporten som presenterades idag kom in något över förväntningarna. SEB:s rörelseresultat blev 10 674 miljoner kronor i det andra kvartalet. Det kan jämföras med förväntade 10 123 miljoner kronor, enligt SME Direkt.

En av anledningen till att resultatet slog förväntningarna är den ökade kundaktiviteten enligt SEB:s vd Johan Torgeby, så här skriver han i vd-ordet:

"Storföretagskunderna drog nytta av den utdragna och starka konjunkturen. Rådgivning och företagstransaktioner ökade liksom efterfrågan på traditionella banklån"

Aktieinvest Fonders förvaltare Tomas Eriksson kommenterar vidare:

”En solid rapport från SEB som nog överraskade många på marknaden. Glädjande för båda våra fonder då indexen består av en stor andel bankaktier.

Bankaktierna har ju haft det tufft på börsen ett längre tag vilket så klart påverkat våra fonder negativt. Om pendeln slår åt andra hållet kanske det kan bli lite av en revansch framöver, vilket vi hoppas såklart.”

Banker - pendel.jpg

Aktiespararna Direktavkastning består per den 2018-07-16 till ca 24 % av storbankerna. Så som Tomas Eriksson nämner är bankernas utveckling viktig för Aktiespararna Direktavkastning. Under resten av veckan kommer de övriga tre storbankerna (Handelsbanken, Nordea och Swedbank) med sina rapporter. Då först, får vi ytterligare en indikation på om pendeln har vänt för storbankerna.