OBOS bygger en position i JM

Under tisdagen blev det känt att den norska bostadsbyggaren OBOS flaggat för ett innehav om 10,7 procent av kapitalet i JM. OBOS har tidigare tagit en position i JM som de sålde under hösten 2017. Daniel Körberg Siraj, koncernchef i OBOS kommenterar förvärvet:

 ”Vi har varit ägare i JM tidigare, och har alltid sett dem som ett välskött bolag. OBOS har en bred portfölj av noterade och onoterade aktier i bolag som drivs inom OBOS kompetensområden. Köpet av aktier i JM ligger helt i linje med detta.” säger Daniel Körberg Siraj, koncernchef i OBOS.

JM - OBOS köper i JM.jpg

JM:s andel i fonden Aktiespararna Direktavkastning är på runt 6 procent och bolaget gjorde entré i fonden under mars 2018 vid årets omrevidering. Innan beskedet om OBOS flaggning stod JM:s kurs i 160 kr och under onsdagen har JM:s kurs stigit till över 170 kr.

 Vi ställer några frågor till Aktiespararna Direktavkastnings fondförvaltare, Tomas Eriksson.

 Vad tror du om OBOS:s intåg i JM?

”Borde tolkas positivt att en större aktör som verkar i samma bransch känner att tidpunkten är rätt för att gå in JM. Aktien tycks ju också vara en av de hårdast blankade aktierna på Stockholmsbörsen så det blir spännande att se vem som gjort rätt, OBOS eller de som blankat. Vi hoppas såklart på OBOS.”

 Kan detta vara ett första steg i en konsolodering som JM är inblandad i?

 "Svårt att sia om. Krisen i branschen skulle dock gynna JM om mindre aktörer får problem att klara sig igenom den tuffare marknaden som bostadsutvecklarna genomgår just nu.” avslutar Tomas Eriksson.