Dramatik i ABB

Aktien handelsstoppades under förmiddagen efter uppgifter i media om ABB är på väg att sälja Power Grids för motsvarande cirka 64 miljarder kronor till Hitachi. ABB bekräftar att samtal förs med Hitachi, men skriver i sitt pressmeddelande att:

 ”There can be no certainty that any transaction will occur, or as to the timing, structure or terms of any transaction”.

Vilket innebär att det är oklart om någon transaktion kommer att ske, likaså tidpunkt och villkor.

ABB - stor elstolpe.jpg 

ABB ingår i båda fonderna Aktiespararna Direktavkastning och Aktiespararna Topp Sverige (med respektive vikt i fonderna på 5,81 och 2,60 procent per den 11/12).

Christer Gardell, som företräder aktivistfonden Cevian, har tidigare hävdat att ABB skulle gynnas av en uppdelning. Här ger Aktieinvest Fonders förvaltare, Tomas Eriksson, sin syn på en eventuell affär:

”Spännande att det rör på sig lite i ABB och det blir kul att se vart detta landar. Kursutvecklingen har ju inte varit så munter precis de senaste åren och möjligen kan detta vara den trigger som behövs för att öka intresset kring aktien igen. Vi har ju ett ganska stort innehav i framförallt Aktiespararna Direktavkastning så vi gläds med den uppgång vi sett hittills under dagen” avslutar Eriksson.