Aktiespararna Direktavkastning får en köprek

Placera har tittat närmare på fonder som satsar på högutdelare och framhäver att det har varit möjligt investera i dessa på den amerikanska aktiemarknaden under en lång tid med framgång. 

Aktiespararna Direktavkastning lanserades i oktober 2016 och avser att följa indexet SIX Sweden Dividend 15 som har en lång historik och är ett beprövat SIX-index. Placera lyfter fram att indexet har en lång historik vilket gör det lättare att analysera. 

Placera skriver vidare:

"Värt att tänka på att detta är en långsiktig strategi. Fonden innehåller bara 15 bolag och vissa år kommer den att bli vinnare och år andra förlorare. Men om du vill ha en fond som satsar på stora stabila högutdelande bolag så är Aktiespararna Direktavkastning ett intressant alternativ.

I den positiva vågskålen för Aktiespararna Direktavkastning lägger vi självklart den låga förvaltningsavgiften på 0,3 procent per år. Placera rekommenderar köp av spetsfonden och tror att den har bra förutsättningar att fortsätta lyckas baserat på indexhistoriken."

Vi tycker att det extra roligt att Placera lyfter fram den låga förvaltningsavgiften samt givetvis att fonden får rekommendationen köp. Hela analysen går att läsa här

 Guldspargris

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Informationsbroschyr, faktablad samt information om fondbolagets ersättningspolicy och hållbarhetsaspekter finns tillgängligt på www.aktieinvestfonder.se.